Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

“Tapi Saya Tak Tahu Ajaran Islam Sebenar” – Mislina Mustaffa

Bagi yang tidak kenal siapa Mislina Mustaffa, dia adalah seorang aktress yang pernah popular dengan filem-filem bebas seperti Bernafas Dalam Lumpur arahan James Lee & Lampu Merah Hati (Monday Morning Glory) yang diterbitkan pada tahun 2005.

Menerusi filem ‘Mukhsin’ arahan pengarah tersohor Allahyarham Yasmin Ahmad, Mislina telah mengukir nama di bibir-bibir para pengkritik seni dengan bakatnya. Namun, Mislina mula mencipta kontroversi apabila dia terlibat dalam Occupy Dataran yang menyaksikan demonstrasi Perhimpunan Mahasiswa Mansuh PTPTN pada bulan April 2012.

Namun begitu, anda semua pasti tertanya-tanya dengan apa yang aktress ini lakukan sekarang kan? Terlibat dalam sebuah projek tanpa rumah, Mislina hidup bergelandangan dan bereksperimen dengan menginap di sebuah flat yang serba kekurangan serta berkongsi dengan beberapa orang lain dan juga anjing peliharaannya, Atan.

Namun, apa yang lebih menarik dari Mislina yang dikongsikannya didalam sebuah video oleh Malaysiakini ialah mengenai persoalannya tentang kesahihan Islam.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>