Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

PKR mahu ambil SYABAS gimik politik

Tanjung Karang: Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor, Datuk Seri Noh Omar menyelar tindakan Kerajaan PKR Selangor yang mahu mengambil alih Syarikat Bekalan Air Selangor (SYABAS) kerana dilihat sebagai gimik politik. 

Katanya, Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sengaja melewat-lewatkan proses pengambilalihan itu termasuk dikatakan tidak mengemukakan permohonan dengan lengkap selain banyak maklumat dalam borang permohonan tidak dinyatakan dengan jelas.

“Saya dimaklumkan permohonan yang dibuat itu tidak lengkap. Saya hairan kerana Khalid sebagai Menteri Besar serta pernah dianggap sebagai tokoh korporat, seolah-olah tiada pengalaman mengisi borang.

“Ia seolah-olah satu helah untuk melengah-lengahkan dan gimik politik. Dulu kata mahu bubar Dewan Undangan Negeri (DUN) selepas Chap Goh Mei, sekarang sibuk pula pasal SYABAS.

“Kerajaan Pusat sejak dulu lagi menegaskan tiada halangan jika kerajaan negeri mahu mengambil alih SYABAS,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas merasmikan bangunan pertama Klinik 1Malaysia di Tanjung Karang, di Kampung Parit 2, Ban 4, Sungai Burong.

Sementara itu, Khalid dalam kenyataannya lewat petang semalam menegaskan, kerajaan negeri sedia menimbangkan untuk mengambilalih SYABAS terlebih dulu kerana syarikat itu adalah pengedar tunggal bekalan air bersih di Selangor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>